top of page

În spatele ușilor închise: explicațiile Danielei Pescaru, secretar de stat la Ministerul Finanțelor

Actualizată în: 28 dec. 2021

În cadrul ședinței de dialog social de la Ministerul Finantelor Daniela Pescaru, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, expert in bugetul national, agasata de insistentele Presedintelui Uniunii TESA, Valentin Liviu Chifor referitoare la aplicarea unitara a Legii 153/2017 spune ca nu este posibil sa dea conform legii majorarile salariale la tot personalul nemedical deoarece "pe langa efortul pe care-l face statul sa dea aceste salarii majorate personalului medical, vorbim de miliarde si miliarde care se duc in sistemul sanitar pentru pacientul critic covid, nu mai vorbim de vaccinuri, este imposibil de respectat cifra de deficit si este imposibil de finantat deficitul".


Raspunsul secretarului de stat Daniela Pescaru, expert in bugetul national, vis-a-vis de solicitarile personalului TESA


Cine este doamna Pescaru?


Cunoscută specialistă pe coordonarea bugetului național, Daniela Pescaru a fost numită în funcția de Secretar de Stat în Ministerul Finanțelor, conform deciziei premierului Nicolae Ciucă, publicată miercuri în Monitorul Oficial. Daniela Pescaru a mai fost secretar de stat în acest minister și pe vremea PSD, când ministru era Eugen Teodorovici. Din pricina neînețelegerilor pe tema rectificării bugetare, Pescaru a intrat în conflict cu Teodorovici, renunțând la funcție,


Pescaru lucrează în Ministerul Finanțelor din 1991, unde a început ca expert la direcția de programare bugetară, după care în 2003 a devenit șef serviciu în aceeași direcție, în 2007 – director general adjunct, din 2009 director general, iar ulterior a devenit secretar de stat.


Daniela Pescaru este cea care prezintă, anual, bugetul lângă miniștri sau chiar în locul lor în Parlament când aceștia lipsesc. Victor Ponta ne explica in 2019 "in doar 10 secunde cum se face Bugetul Romaniei in 2019 " ... un filmulet devenit viral!

"Va uitati la acest filmulet in care Ministrul Tineretului si Sportului ( nu stie nimeni cum il cheama) este intrebat daca stie ca s-au taiat banii de la indemnizatiile sportivilor olimpici si daca informatiile pot fi confirmate de Doamna Secretar de Stat Pescaru - ( Doamna este Secretarul de Stat pe Buget la Ministerul de Finante inca din 2014 si este singurul om din Guvern care stie cu adevarat ce inseamna Buget ) - Dl Ministru habar nu are nici cine este Doamna Pescaru - nici daca are sau nu bani de indemnizatii!




bottom of page