top of page

Ministrul Budăi asaltat în stradă cu revendicări de manifestanții Uniunii TESA

Punctul culminant al pichetārii Ministerului Muncii a fost apariția suprinzatoare în mijlocul demonstraților U.TESA a ministrului Marius Budăi .

Ministrul a descins printre manifestanți în momentul în care aceștia strigau DREPTATE pentru TESA ! DREPTATE în sănătate și AJUNGE ! AJUNGE ! Ministrul a fost imediat înconjurat de sindicaliști cât și de reporterii de televiziune prezenți la eveniment.



Ministrul a încercat să-i tempereze pe sindicaliștii care erau furioși pentru cā în ultimii 6 ani toate revendicările lor au rămas fără rezultat !

" Nu ati rezolvat mai nimic pana acum i-au spus demonstrantii ministrului " !

" Vom lucra impreuna" , a replicat acesta

Ministrul s-a retras dintre manifestanți fără a spune nimic concret referitor la principala revendicare .Ba chiar a spus ca varianta de salarizare de la Ministerul Sănătății (susținută de Uniunea TESA ca baza de pornire în negocieri) este ceva cam exagerat ....Și a dat de înțeles ca nu ar putea rămâne așa și va fi supusă negocierilor .Cuvintele ministrului au fost confirmate ulterior și de secretarul de stat Cristian Vasilcoiu la întâlnirea cu delegația Uniunii TESA .Acesta s-a arătat sceptic fata de varianta MS din punct de vedere al resurselor financiare ale statului . Secretarul de stat a fost cu greu convins de liderii TESA ca întreg personalul medical și nemedical sa fie salarizat pe aceeași anexa în noua lege a salarizarii .În final a acceptat ca aceasta varianta sā fie luată în discuție .



Reprezentanții UNIUNII TESA au reiterat ca nu vor renunță la revendicarea privind eliminarea discriminării și nici la salarizarea întregului personal pe aceeași anexa .

Secretarul de stat a putut doar sa dea asigurări ca nimeni nu va pierde din venituri în urma aplicării noii legi .De asemenea a promis ca Executivul va debloca posturile din sistemul sanitar și ca toți salariați vor primi vouchere de vacanta de la bugetul de stat



.

Negocierile cu sindicatele for continua după 15 iulie 2023 ,când ministrul Budai a anunțat cā va prezenta o variantā a draftului noii legi a salarizării și cā aceasta va fi dezbătută cu organizațiile sindicale .






bottom of page