top of page

Despre noi

Scurt istoric

Dacă oportunitatea nu bate la ușă, construiește o ușă!

Uniunea TESA din Sănătate a luat fiinta ca urmare a unei lipse majore de reprezentare activa si sustinuta a personalului de suport economic-tehnic si administrativ din domeniul sanitar. Această situație ne-a determinat să luăm atitudine prin organizarea unei noi structuri sindicale, care sa reprezinte aceasta categorie de salariati care sunt parte activa si indispensabila in desfasurarea si sustinerea activitatilor medicale .

uniunea TESA iunie 2021 5.jpg

FEDERATIA TESA din SANATATE (Federatia Nationala a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic-Administrativ din Unitatile Sanitare si Balneare din Romania) s-a infiintat in 1990, avand ca scop apararea si reprezentarea personalului de suport tehnic din sistemul sanitar.

Fondatorul FEDERATIEI TESA - prof. Augustin Chifor - care a indeplnit multi ani functia de sef al servciul administrativ din cadrul Spitalului  Municipal Bucuresti,  a format primul sindicat liber TESA in 1990 la Spitalul Municipal Bucuresti (actual Universitar), apoi a organizat FEDERATIA la nivel national. Apelul sindicatului de la "Municipal" pentru organizarea unei Federatii la nivel national s-a bucurat de un raspuns entuziast de la zeci de spitale din toata tara - care au vazut in Federatia TESA singura structura capabila sa le apere locurile de munca, drepturile salariale si sociale.

FEDERATIA TESA si-a castigat reprezentativitatea la nivel national, avand afiliate sindicate TESA in aproape toate judetele tarii. Recunoasterea si prestigiul de care se bucura la nivel national si al institutiilor de stat  au fost cladite cu greu de-a lungul celor 25 de ani de activitate.

De-a lungul anilor Federatia Tesa a purtat negoceri cu reprezentatii Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii,reprezentati ai Guvernului sau Presedintiei Romaniei. si a participat la zeci de demonstratii ,mitinguri pichetari,proteste avand in vedere apararea drepturilor salariatilor TESA din Sanatate 

FEDERATIA TESA a organizat anual conferinte nationale la care au participat, in calitate de invitati ministri ai sanatatii, secretari  de stat, directori din cadrul Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii FEDERATIA TESA are un Departament de Comunicare propriu  si o activa relatie cu presa nationala si locala

Din martie 2014 noua denumire este UNIUNEA NATIONALA A SINDICATELOR TESA DIN SANATATE

Echipa de conducere 

Parteneri

meridian.jpg
cesi.jpg
bottom of page