top of page

15 IULIE -MOMENTUL ADEVARULUI

După 6 ani de nedreptate a venit vremea REPARATIEI TOTALE IN SANATATE !

COMUNICAT DE PRESĂ


UNIUNEA TESA, organizație sindicală reprezentativă pe grup de unități la nivel național , va declanșa acțiuni de protest care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat , în cazul în care DISCRIMINAREA SALARIALĀ , care trenează de 6 ani în sistemul sanitar, nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării .De asemenea Uniunea TESA se va solidariza cu acțiunile de protest ale celorlalte federații sindicale din sănătate care susțin eliminarea discriminării personalului TESA , personalului BBC (biologi, biochimiști, chimiști) și a celorlalte categorii de salariați din sistem care au fost nedreptățite de actuala lege a salarizării.




Deciziile au fost luate de către Consiliul National al UNIUNII TESA întrunit in ziua de 27 mai 2023.


UNIUNEA TESA a luat act de declarațiile ministrului muncii Marius Budăi potrivit cărora draftul noii legi a salarizării va fi făcut public în data de 15 iulie 2023 si consideră acest moment ca fiind MOMENTUL ADEVARULUI după o perioadă lungă de tergiversare. In funcție de ce vom vedea in acest draft , acțiunile de protest ale UNIUNEA TESA s-ar putea radicaliza sau nu.





Revendicările Uniunii TESA sunt susținute si de Confederația Sindicala Națională MERIDIAN , precum și de CESI-Confederația Europeana a Sindicatelor Independente . Aceasta din urmă a trimis recent de la Bruxelles două scrisori de susținere a revendicărilor UNIUNII TESA atât ministrului Marius Budăi cât si ministrului Alexandru Rafila.



Varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătății și predată Ministerului Muncii , ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării , o considerăm ca fiind una acceptabilă pentru continuarea negocierilor .






Uniunea TESA este solidară cu greva din educație și considerăm revendicările colegilor sindicaliști ca fiind perfect justificate.

Promisiunile guvernaților de a stabili în noua lege a salarizării sănătatea si educația drept domenii prioritare trebuie să se transforme în sfârșit în fapte .


PRESEDINTE

Valentin Liviu Chifor

bottom of page