top of page

Nu deranjați ! Încă se lucrează la legea salarizării!

Nu e gata ! Marius Budai ne aruncase în fapt o " fumigenă ", declarând cā va publica proiectul noii legi a salarizării pe 15 iulie 2023 , însă noul ministru al muncii Simona Bucura Oprescu a făcut dezvăluiri importante despre stadiul în care se găsește în fapt legea lefurilor bugetarilor .

 

FOTO : Noul ministru al muncii Simona Bucura Oprescu în mijlocul unor lideri sindicali Meridian , în studiourile România TV. Sursa : CSN MERIDIAN


E bine ca măcar Uniunea TESA ține firul lucrurilor , pentru ca altfel ai putea crede ca unele nici nu s-au întâmplat !


Fostul ministru Marius Budai promisese solemn ca va face public mult-asteptatul si mult-secretizatul proiectul noii legi a salarizării pe 15 iulie 2023! Insā acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar ministrul a demisionat ca urmare a scandalului căminelor de bătrâni !


Mai mult, dând dovada de o crasă neglijenta în privința comunicării instituționale ,Ministerul Muncii nu a avut nicio reacție sau explicație privind nepublicarea proiectului noii legii la data anunțată.

 

Bucura o întoarce ca la "Ploiești" (desi doamna e din Pitești!)


Recent însă au apărut noi declarații uimitoare ale noului ministru al muncii Simona Bucura-Oprescu care ne scot relativ din CEATA DENSĀ lăsată în urma de ministrul Budai !


TREI VARIANTE DE LUCRU PE ANEXE !

Legea salarizării este în lucru, au loc consultări cu familiile ocupaţionale, există un corp al legii cu patru principii, în timp ce pe anexe sunt trei variante de lucru, a declarat, miercuri, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.


CELE 4 PRINCIPII

"La legea salarizării avem un corp al legii cu patru principii. Primul dintre ele este acela de a face o ierarhizare atât în interiorul familiilor ocupaţionale, cât şi între ele şi niciun salariu în plată să nu mai depăşească coeficientul de 12, care este al preşedintelui; grilă pentru administraţia publică locală, plafonarea sporurilor şi o bonificaţie care să fie legată de performanţă.(...) Nu va exista niciun spor mai mare de 20% per angajat.


M.MUNCII " A DAT GATA " SI FILOZOFIA LEGII !

Mai este important de spus că în acest moment avem gata partea de filozofie a legii. Există trei variante de lucru pe anexe. Suntem în plină perioadă de consultări cu toate familiile ocupaţionale. Avem minimum două întâlniri în fiecare săptămână. Încercăm să terminăm consultările", a explicat ministrul Muncii la Antena 3. Ea a adăugat că, după finalizarea consultărilor, Banca Mondială va elabora cele trei variante de impact, care vor fi analizate în Coaliţie, apoi vor merge în Parlament.


CEI 4 ACTORI PENTRU LEFURILE NOASTRE : 2 instituții românești si 2 străine "se chinuie" cu noua lege !

"În tot acest proces, fie că discutăm despre pensii, fie că discutăm despre salarii, avem implicaţi patru actori: Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Finanţelor, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Este un joc strâns pe care trebuie să-l facem foarte atent, dar vă asigur că îl facem în interesul românilor", a punctat Simona Bucura-Oprescu

.

PENSIILE MAI PRIORITARE DECAT SALARIZAREA

Pe de alta parte noul ministru a muncii a mai subliniat ca în urma discuției cu Banca Mondiala , s-a ajuns la concluzia ca legea pensiilor este o prioritate mai mare decât legea salarizării și ca aceasta va fi gata în timp util pentru ca România sa trimită cererea de plata 3 din PNRR.






bottom of page