top of page

TESA , DIN NOU IN STRADA PENTRU DREPTATE! AJUNGE!

  • DISCRIMINAREA DUREAZA DE 7 ANI ! O MAJORARE DE 25 % a fost ceruta de demonstranti.

 

In data de 12 decembrie 2023, peste 300 de demonstranti s-au adunat in fata Ministerului Sanatatii pentru a-si striga nemultumirea fata de discriminarea continuua la care este supus de 7 ani personalul TESA din Sanatate . Manifestatia a fost organizata de catre Uniunea TESA si s-a bucurat de sprijinul Sindicatului National BBC. (biologi,biochimisti,chimisti), Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN si al Confederatiei Italiene UGL .


FOTO: demonstratia Uniunii TESA din 12.12.2023, in fata Ministerului Sanatatii


Atmosfera a fost una foarte animata ,pe alocuri incinsa , demonstratii folosind fluiere,vuvuzele, tobe , clopote , S-a scandat TESA! TESA ! Dreptate pentru TESA ! , AJUNGE ! .Mai multi lideri au rostit discursuri in sprijinul revendicarilor.


Solicitarile au fost : majorarea salariilor cu 25 % ,  ca si la personalul CAS, eliminarea completa a discriminarii din sanatate in noua lege a salarizarii .


Ministrul Sanatatii , Alexandru Rafila, a avut o foarte scurta intalnire cu manifestantii in strada dupa care a intrat in sediul Ministerul Sanatatii. Ulterior a primit o echipa formata din 5 delegati ai UNIUNII TESA.

In urma negocierilor tehnice intre echipele MS si U.TESA s-a ajuns la o varianta tehnica de compromis , astfel incat sa existe o sansa de majorare a salariilor pentru cel mai discriminat personal din Sanatate - personalul TESA , chiar de la 1 ianuarie 2024. Si o lista cu revendicarile specifice ale personalului BBC a fost inmanata reprezentantilor MS spre rezolvare .


FOTO : Imagini din timpul protestului din fata MS


La demonstratie a fost prezente si au relatat despre eveniment un numar mare de jurnalisti . Printre acestia reprezentantii Antena3-CNN, B1 TV, Realitatea TV, Romania TV, TVR, EURONEWS.


Foto: liderul UNIUNII TESA Valentin Chifor vorbind cu reprezentantii mass-media in fata sediului MS. Alaturi sunt vicepresedintii U.TESA - Leo Bodan (Stanga) si Eugen Lungoci (dreapta)

Commentaires


bottom of page