top of page

UNIUNEA TESA SI-A INDEPLINT TINTA PE TERMEN SCURT : 25 % !




 Conform OUG a Guvernului aceasta crestere se va aplica la salariile din decembrie 2023  in doua etape egale ca procent si anume 10% in martie 2024 si 10% in  iunie 2024.

   

 Va reamintim ca  la manifestatia din 12 decembrie 2023 a UNIUNII TESA  de la Bucuresti  am solicitat  majorarea cu 25 % , fapt implinit acum .


    UNIUNEA TESA si-a atins in acest fel tinta de parcurs pentru aceasta etapa in lupta noastra pentru eliminarea discriminarii in viitoarea lege a salarizarii.

             OBSERVATII : 

  •   In Comisia pentru Dialog Social de la MS cat si la CES,sedinte desfasurate on line  tot in 7 martie 2024 in regim de extrema urgenta , am acordat aviz pozitiv  Ordonantei majorarilor (prin CSN MERIDIAN la CES )  ,insa am tinut sa se consemneze in procesele verbale urmatoarele observatii : 1. Nu a fost corect ca majorarea sa se aplice la salariile din decembrie 2023 iar aceasta ar fi trebuit aplicata la ianuarie 2024. 2. De asemenea ,in timp ce ministrul sanatatii a clamat de mai multe ori ca prin acest OUG se doreste in primul sa ajusteze inechitatile din sistem ,discriminarea ,acest lucru nu s-a intamplat  intocmai  cum ne-am fi asteptat ..Sub influenta SANITAS -PSD ,cu gandul la alegeri ,  Guvernul  a acordat pentru asistentii medicali o crestere si mai mare decat pentru categoriile discriminate grav pana acum ( 35-37%).Guvernul a dat dovada in acest fel de atitudine partinitoare si nu a mai tinut cont de pozitiile celorlalte sindicate ,ignorand  necesitatea echilibrarii salarizarii sistemului ,in numele unor posibile interese electorale .

  • O alta solicitare a noastra , care nu a fost insa aprobata de Execuctiv a fost trecerea intregului personal pe Anexa 7 pct 1 si 3.

  • Remarcam  pe de alta parte si cresterea substantiala a salariului directorului financiar-contabil ,care face parte din structura TESA 

bottom of page