top of page

UNIUNEA TESA A DAT IN JUDECATĂ Ministerul Sănătății !



Uniunea TESA. a acționat în judecată Ministerul Sănătății solicitând ca salarizarea personalului nemedical din sănătate (TESA) să fie făcută pe Anexa 7 și nu cum , în mod eronat , a fost direcționată printr-o adresă a M.S. din 2017 către Anexa 8 a Legii Salarizării nr.153/2017 , ceea ce a condus la o gravă discriminare în ultimii 4 ani a personalului nemedical de suport tehnic economic si administrativ .


Conform procedurii , așteptăm ca instanța să se pronunțe ,undeva la sfârșitul lunii februarie 2022 , existând și dreptul la apel.


Uniunea TESA apreciază ca nu mai există o altă cale mai realistă și mai rapidă de a se face dreptate personalului discriminat TESA din Sănătate decât calea justiției ,iar Guvernanții vor trebui să accepte și aplice deciziile instanțelor și să înceteze cu bătaia de joc la adresa personalului TESA!


Anexa 7 este mai avantajoasă din punct de vedere financiar pentru personalul tehnic-economic și administrativ decât Anexa 8 și îndeplinește toate prevederile legale pentru a putea fi aplicată , fără a fi necesară modificarea legislației .(calea cea mai rapidă) .Acest lucru a fost deja demonstrat de deciziile favorabile în instanță pentru colegi din mai multe spitale din țară care au acționat în judecată


În Anexa 7 nu sunt înșirate toate meseriile ca și în Anexa 8 ci salarizarea este calculată mult mai simplu pe baza nivelului studiilor fiecărui lucrător.

Astfel ,trecând pe Anexa 7, salariile nete ale angajaților TESA vor crește cu sume între 200 si 700 lei net, lunar , în funcție de studii, iar pentru șefii de servicii, chiar și mai mult.


Victoria noastră în tribunal ar însemna obligarea Ministerului Sănătății de a face această reparație și ar însemna o compensație salarială importantă pentru personalul discriminat TESA .


Facem precizarea că în prezent sindicate ale Uniunii TESA , grupuri de colegi din cadrul sectoarelor TESA , colegi în nume personal, sunt implicați cu toții în alte procese contra unităților sanitare ,în care se solicită salarizarea pe Anexa 7.


Obținerea salarizării pe Anexa 7, în contextul refuzului sistematic al autorităților ,indiferent de culoarea politică, de a face dreptate acestui personal , ar asigura o bună bază de plecare pentru viitoarele negocieri în vederea eliminării complete a discriminării personalului TESA și într-o etapă ulterioară , integrarea acestuia pe aceeași anexă de salarizare cu cea în care este integrat întregul personal din sănătate .


Spor la procese !

Dreptate pentru TESA !


www.uniuneatesa.org


Răspunde

Redirecționează

bottom of page