top of page

Parabolă despre ceea ce se oferă „gratis”

Actualizată în: 29 dec. 2021



Știți cum sunt capturați porcii sălbatici ? Pentru a captura porcii sălbatici, mai întâi se caută un loc în pădure unde ei merg adesea, iar acolo se pune zilnic puțin porumb pe pământ. Porcii sălbatici vin și mănâncă porumbul „gratis”, iar când se obișnuiesc să vină zilnic, începi să construiești un gard în jurul acelui loc, bucată cu bucată…

Când se obișnuiesc cu o parte a gardului, se întorc să mănânce porumbul, iar tu construiești altă parte a gardului. Se obișnuiesc din nou și vin iar să mănânce. Puțin câte puțin, construiești întregul gard în jurul acelui loc și în cele din urmă se instalează o poartă pe ultima parte.


Porcii sunt deja obișnuiți cu porumbul gratis și cu gardul și astfel încep să intre singuri pe poartă. Atunci nu mai rămâne decât să închizi poarta și capturezi tot grupul. Atât de simplu, pas cu pas, și dintr-o dată porcii își pierd libertatea. Încep să alerge în cerc în interiorul gardului, dar sunt deja la închisoare. După aceea, încep să mănânce porumbul gratuit. Se obișnuiesc atât de mult încât uită cum să vâneze singuri și de aceea acceptă sclavia.


Ei chiar sunt recunoscători răpitorilor lor și, generații întregi, merg fericiți la abator. Nici măcar nu bănuiesc că mâna care îi hrănește este aceeași care îi omoară.


Concluzie

Veți întreba ce legătură are acest articol cu voi, personalul "nemedical". Pentru voi porumbul este prima de Crăciun sau de Paști. Vă lăsați "apărați" de oameni care nu sunt în aceeași breasla cu voi, când pentru ei sunteți doar un număr, un procent de "reprezentativitate". Vă lăsați "reprezentați" de oameni care eliberează porumb gratuit doar atât timp cât să-și atingă strict interesele personale sau ale comunității majoritare. Sindicatul este o comunitate de oameni din aceeași breaslă care își apară drepturile și propriile interese împreună. Voi aveți activități diferite și probleme diferite, sunteti minoritari, iar revendicările voastre sunt ultimele pe lista celor care nu sunt in aceeași breaslă cu voi. Toate acele prime pe care aceștia le oferă unor oameni obișnuiți cu frimiturile de porumb fură capacitatea de a fi critic, gânditor și conștient de valoare muncii tale. Nimic nu este primit „gratis".


In loc de morală.


Ori luați atitudine, ori încrucișați brațele și mâncați liniștiți porumbul! Apoi, așteptați măcelul ..









bottom of page