top of page

Sedinta BEX a Uniunii TESA - Sinaia, 12-12-2021

Stabilirea obiectivelor Uniunii TESA pentru 2022

CEX 2021 Uniunea TESa din sanatate - Sinaia.png

După ani buni în care Uniunea Tesa din Sanatate a solicitat modificarea Legii nr. 153 din 2017 pentru a îmbunătăți încadrarea salarială a personalului reprezentat de această organizație, ne aflăm acum în contextul în care cea mai rapidă modificare favorabilă acestui personal, poate veni chiar din aplicarea efectivă a acestei legi, conform obligațiilor și termenelor asumate prin acest act normativ, începând cu 1 ianuarie 2022.
Organizații TESA din sănătate, din țară, au început deja o ofensivă în justiție pentru a contesta această stare de fapt și deciziile neclare privind salarizarea personalului nemedical - decizii care au fost adoptate cu ani în urmă de Ministerul Sănătății în contextul aplicării Legii-cadru nr. 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Statutul personalului nemedical din spitalele de stat și private din România ar trebui clarificat în plan legislativ și administrativ, pentru a se putea asigura un parcurs profesional predictibil (educație și formare profesională, salarizare, condiții de viață și de muncă), în vederea creșterii calității serviciilor medicale asigurare de sistemul de sănătate din țara noastră
Toate aceste aspecte au făcut obiectul dezbaterilor Biroului Executiv al Uniunii Sindicatelor TESA din Sănătate, care s-a desfășurat la Sinaia, la data de 11 decembrie 2021, activitate sindicală, la care a participat și secretarul general al Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN, la invitația președintelui acestei federații, domnul Valentin Chifor.

bottom of page