top of page

FARA DISCRIMINARE IN SISTEMUL SANITAR !

  • generic-social-link

REVENDICARI PRINCIPALE

- Eliminarea discriminarii salariale din Sanatate prin trecerea personalului de suport tehnic-economic-administrativ din Sănătate în Anexa 2 din Legea Salarizarii nr. 153/ 2017, alaturi de întregul personal care lucrează în spitale.

- Introducerea personalului de suport tehnic-economic-administrativ din Sănătate in randul beneficiarilor stimulentelor și sporurilor pentru COVID-19.

- Acordarea majorarilor de 25% conform tranșelor anuale prevazute de Legea 153/2017.

- Acordarea vaucerelor de vacanță. 

ECHITATE IN SISTEMUL SANITAR 

 
VOCEA TESA trebuie să se audă pentru că în Romania sunt mii de salariați nedreptățiți în sectoarele de suport tehnic-economic-administrativ  din Sanatate 

      Când nimeni nu ne apară și când ne simțim nereprezentați de unii care mimeaza doar ca ne apără, trebuie  să  fim conștienți  ca numai noi, uniti intre noi, vom reuși să ne apăram și să ieșim din umbra în care suntem aruncați de fiecare dată în cadrul sistemul sanitar românesc! Oricine lucrează într-un spital știe că întreaga  echipă contează și că acest mecanism nu poate funcționa dacă o parte a lui nu funcționează!
     Fara noi, cei din sectoarele de suport tehnic-economic-administrativ din Sănătate, niciun spital nu ar putea funcționa! Cu toate acestea Legea 153 a Salarizarii a provocat grave discriminari între diferitele categorii de salariați din sănătate! Legiuitorii ne-au tratat și  privit ca pe un personal de mana a doua, neimportant și nu ca o parte a echipei din fiecare unitate sanitară.
      Asistam la ignorarea studiilor și pregatirii noastre profesionale. Suntem  puși permanent pe alte anexe decât cele ale Sănătății, aruncati prin colțuri de legi și ordonanțe. Nimeni nu ne va auzi vocea daca nu ne vom uni intre noi! Nimeni nu ne va auzi vocea daca nu o vom ridica la nivel national!
     Uniunea TESA din Sănătate este singura organizație sindicală din țară care are ca principală revendicare  ELIMINAREA DISCRIMINARII SALARIALE IN SANATATE dar are nevoie de sprijinul fiecarui angajat care se simte discriminat si umilit! De aceea este necesar ca toti si care se simt discrimnati sa vina alaturi de noi pentru a constitui o forță puternică la nivel național.


Contacteaza-ne si iti vom spune cum poti sa te implici pentru ca VOCEA TESA SA SE AUDA SI IN SPITALUL UNDE LUCREZI!
 

In august 2020 Uniunea TESA a obținut reprezentativitatea pe grup de unități!

IMG_E4902.jpg
  • generic-social-link

Personalul care lucrează în sistemul sanitar este o unică echipă. Fiecare categorie profesională este parte  a unui mecanism complex unitar care face posibilă funcționarea întregului  sistem   sanitar și a fiecărei unitate sanitare în parte.

Principiile noastre care ne animă au  ca fundament  DREPTATEA SOCIALA  si  ECHITATEA  in sistemul sanitar .

 

Legile referitoare la plata și drepturile angajaților din sistemul sanitar trebuie să țină cont și să trateze fără  discriminare întregul personal în funcție de studii, pregatire profesională, importanța muncii depuse și experiență.

UNIUNEA NATIONALA A SINDICATELOR TESA DIN SANATATE 

bottom of page