top of page

CSN MERIDIAN solicită Primului Ministru măsuri urgente pentru TESA, biologi, biochimişti şi chimişti


Joi 13 ianuarie 2021, a avut loc la Palatul Victoria întalnirea Comitetului Național Tripartit pentru Dialog Social. In contextul întâlnirii, Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN a inaintat domnului Prim-Ministru Nicolae Ionel Ciucă o nota de probleme in care avertizeaza ca efectele neaplicării Legii 153/2017 conform termenelor stabilite de Parlamentul României sunt foarte severe pentru salariații din diverse domenii de activitate (sănătate, justiție, educație, gospodărirea apelor, etc) care așteptau de mult timp o ameliorare a politicii salariale.


Documentul subliniaza faptul ca personalul nemedical din sistemul de sănătate a fost puternic defavorizat prin Legea 153 din 2017 si aștepta cu sufletul la gură creșterile salariale prevăzute în aceeași lege pentru anul 2021 și 2022.


Incetarea discriminării salariale grave a personalului de suport tehnic, economic şi administrativ din sistemul sanitar, inclusiv a biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor şi tratarea echitabilă a întregului personal angajat în sistemul sanitar, medical și nemedical, si initierea unor măsuri imediate pentru schimbările legislative necesare în vederea instaurării echităţii în sistemul de sănătate.

Comments