top of page

CSN MERIDIAN solicită Primului Ministru măsuri urgente pentru TESA, biologi, biochimişti şi chimişti


Joi 13 ianuarie 2021, a avut loc la Palatul Victoria întalnirea Comitetului Național Tripartit pentru Dialog Social. In contextul întâlnirii, Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN a inaintat domnului Prim-Ministru Nicolae Ionel Ciucă o nota de probleme in care avertizeaza ca efectele neaplicării Legii 153/2017 conform termenelor stabilite de Parlamentul României sunt foarte severe pentru salariații din diverse domenii de activitate (sănătate, justiție, educație, gospodărirea apelor, etc) care așteptau de mult timp o ameliorare a politicii salariale.


Documentul subliniaza faptul ca personalul nemedical din sistemul de sănătate a fost puternic defavorizat prin Legea 153 din 2017 si aștepta cu sufletul la gură creșterile salariale prevăzute în aceeași lege pentru anul 2021 și 2022.

In acest context Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN solicita:


Incetarea discriminării salariale grave a personalului de suport tehnic, economic şi administrativ din sistemul sanitar, inclusiv a biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor şi tratarea echitabilă a întregului personal angajat în sistemul sanitar, medical și nemedical, si initierea unor măsuri imediate pentru schimbările legislative necesare în vederea instaurării echităţii în sistemul de sănătate.

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page