top of page

"AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ!"

Halucinant! 900 000 de doze de Astra Zeneca au expirat deja iar alte 1.100.000 de doze din același ser sunt acum pregătite de Guvern pentru a fi donate unor țări precum Algeria, Libia, Pakistan și Bangladesh cu intenția clară de a se scăpa de ele, înainte ca și acestea să expire! Totul este însă decontat de statul român din propriul buget!Pentru TESA nu sunt bani! Pentru românii noștri nu sunt! Dar pentru niște donații către țări din Africa și Asia sunt! Nici mai mult nici mai puțin decât 1 100 000 de doze de Astra Zeneca vor fi pur și simplu donate de România către tari din afara Europei: 500 000 către Pakistan , 200 000 către Bangladesh, 200 000 către Libia și încă 200 000 către Algeria. Dozele sunt plătite de statul român! Disperarea de a se scăpa și de această cantitate enormă de doze plătite chiar din bugetul statului (termenul de garanție expiră în 6 luni ), este tradusă într-o "generozitate " ieșită din comun a României : nu doar că le oferim cadou dar asigurăm și transportul gratuit al dozelor către aceste țări , tot din banii noștri și cu avioanele noastre.


Proiectul de hotărâre guvernamentală a fost prezentat ieri , în cadrul Comisiei pentru Dialog Social de la Ministerul Sănătății și a stârnit revolta membrilor printre care se afla și reprezentantul Uniunii TESA-CSN MERDIAN.


FOTO(Uniunea TESA) : Milioane de euro sunt aruncați pe "geam " prin donații către țări din Africa și Asia, pentru a se acoperi dezastrul campaniei de vaccinare . Între timp , pentru lucrătorii TESA din SĂNĂTATE încă nu se găsesc bani ,după 4 ani de discriminare .


În cadrul discuțiilor din Comisie ,reprezentanții Ministerului Sănătății au recunoscut că încă 900 000 de doze Astra Zeneca cumparate de România au expirat deja din cauza lipsei de interes pentru vaccinare . Prețul de achiziție pe piața internațională a unei doze de Astra Zeneka a fost între 2 și 4 euro, iar pentru cele 1,1 milioane de doze care vor fi donate în Africa și Asia, reprezentanții MS au afirmat ca prețul ar fi de 2 euro/doză.

Membrii Comisiei pentru Dialog Social au acordat în unanimitate AVIZ NEGATIV acestui proiect de HG, însă acesta este doar unul consultativ.

bottom of page